Utställningar

Visning av kläder från tidigt 1900-tal till 60-tal

Sommarens utställning i gamla huset visar kläder från tidigt 1900-tal och ca 60 år framöver.
Kläder och mode från olika tider visar inte bara vad som ansågs vackert eller praktiskt när de bars. Kläder berättar så mycket mer - om hur man levde och umgicks, hur synen på kön var, sociala skillnader, tillgång till olika textiler, hur fester och högtider firades.I sommar har vi glädjen att kunna visa en stor samling av damkläder som Ellen Friberg har sparat och vårdat genom åren. Ellen är till vardags verksam inom VisionL Kvalitetspartner och också politiker (L) i Söderköping. Men här har hon öppnat sina garderobsdörrar och visar en fantastisk samling av både vardags- och festklänningar.
I anslutning till utställningen kommer vi att inbjuda till föreläsningar men också workshops i hur man kan ta tillvara gamla kläder, eller kanske göra något nytt av dem.


Utställning om Edgards familj och verksamheten i huset

Vi berättar om Edgards hus, eller "Växeln" som Sankt Anna-bor gärna kallar det. Det är en del av familjen Lagnströms historia, en släkt som funnits på ön sedan början av 1800-talet. Deras livshistoria berättar också om hur livet i skärgården förändrats genom åren.