Evenemang

Säsong 2024

Här fylls det på med evenemang för sommaren! Håll utkik!


Vårsprattel

Lördag 18 maj kl 11 - 16

Vi hälsar sommaren välkommen med traditionella Vårsprattlet. Den här helgen öppnar många verksamheter i Sankt Anna upp med fina erbjudanden och aktiviteter. 

Kl 12:00 Norrköpings Ungdomscirkus kommer och bjuder på cirkus från en av våra yngre grupper. Ett utdrag ur årets föreställning där vi återskapar Alice i underlandet genom cirkusens konster.

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Fri entré.


Kom igång med eget skrivande!

Lördag 8 juni kl 10-16

Välkommen till en dags kreativt skrivande för dig som vill prova på eller komma vidare med ett skrivande som tar sin utgångspunkt i både vardagen och fantasin. Vi varvar skrivande (prosa och poesi) med tips och korta nedslag i andras alster för inspiration. 

Kursledare är Kenneth Bertling och Louise Malmström, båda lärare på Marieborgs folkhögskolas skrivarkurs "Skriv din livsberättelse".Skrivardagen är ett samarrangemang med Söderköpings Bokhandel & antikvariat.

Kostnad: 500:- inkl fika förmiddag och eftermiddag samt lunch.ANMÄL senast fredag 24 maj till: edgardspalagno@gmail.com, eller 076-1937066


Vernissage med musik

Söndag 16 juni kl 11-16

Konst- och konsthantverksgruppen blandArt öppnar sin sommarutställning med oljor, akvarell och alster i keramik, textil och trä.

Kl 12:00 musikunderhållning med söderköpingsgruppen Socker och salt.

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Fri entré.


Midsommarfirande

Fredag 21 juni kl 11-16

Kl 14:00 Midsommarfirande, Åsa Sjöberg, Claes Löfgren och Marcus Österlund bjuder på alla våra klassiska sommarsånger och leder dans kring midsommarstången. En tradition sedan flera år tillbaka.

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Fri entré.


Den siste dragspelaren

Tisdag 2 juli kl 18:00

Dags för "Den siste dragspelaren", dvs Janne Johansson. Han gästar med sin imponerande uppsättning av dragspel, kommer att spela, sjunga och berätta om 65 år bakom bälgen. Garanterat en trevlig kväll på alla sätt.

Entre 120:- inkl kaffe och bulle

Medarr Studieförbundet Vuxenskolan


Sankt Annadagen

Lördag 13 juli kl 11-17

Skärgårdens äldsta och största event. I Gamla Huset, utställningar blandArt, Martin Wallberg och Ragni Wåtz. I trädgården, prova på batik samt Åke knivslip.

Marianne Bokblad signerar och berättar om sin senaste bok Pigan.

Boken "Pigan" bygger på verkliga händelser. Berättelsen utspelar sig i Kimstad med omnejd under största delen av 1800-talet och handlar Mariannes mormor Britta-Cajsa som fick ett långt och händelserikt liv. Hon blev tidigt föräldralös och fick två gånger uppleva skammen av att bli lämnad med ett barn. Tre av hennes sammanlagt sju barn dog i späd ålder.

Historierna om pigan Britta-Cajsa Andersdotter har dels vandrat genom generationerna, dels finns de bekräftade genom släktforskning och från personer i trakten som hört talas om henne och de två män hon var gift med. 

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Fri entré.


Loppis

Lördag 20 juli kl 11-13

Lokala fb-gruppen i Sankt Anna bjuder in till Loppis. Du som har något att sälja, kontakta Edgards på tfn 076-1937066, ni övriga som bara vill fynda, välkomna, det brukar vara en mycket trevlig förmiddag.

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Fri entré.


Memphis Mafia

Tisdag 30 juli kl 18:00 

Elvis forever. Stefan Wikström och Memphis Mafia har nästan blivit kult med sina tolkningar av Elvis fantastiska låtar, som lever för alltid.

Entré 150:-

Förboka gärna på tfn 076-1937066 eller edgardspalagno@gmail.com

Medarr: Studieförbundet Vuxenskolan


The Bitter End Blues Band

Tisdag 6 augusti kl 18:00

The Bitter End Blues Band gjorde stor succé när de gästade oss förra sommaren. Tisdag 6 augusti är de tillbaka i Ladan med sin musik med rötterna i bluesen och utflykter till rockens värld. Vi lovar det kommer att svänga ordentligt!

Entré 120:-

Förboka gärna på tfn 076.1937066, edgardspalagno@gmail.com

Medarr Studieförbundet Vuxenskolan.