Evenemang

Säsong 2022

Vernissage fotoutställning "Med småkryp på linsen"

30 april kl 11.00

Martin Wallberg visar fotografier på ormar, ödlor och andra småkryp.

Visas fram till 21/8. 


Kurs i Boro

21 och 22 maj kl 9.00-17.00

Boro är en traditionell japansk teknik för att ta tillvara äldre textilier och göra något nytt och vackert. Ta med tyger, allt från gamla jeans till skjortor och bomullsklänningar samt måttband, sax och tråd.

Kursledare Anne Giertz. Kostnad 600:-, under dagen finns möjlighet att köpa lunch och fika på caféet.

OBS- välj ett av datumen, och anmäl senast 2 maj till: edgardspalagno@gmail.com 


Vårsprattel och cykellopp i Sankt Anna

28 maj kl 11.00-16.00

Full fart på hela ön med aktiviteter och extraerbjudanden på de flesta ställen. På Edgards - vernissage på utställningen "Under ytan - en marin utställning om livet i Östersjön". Julia Pernes, ung kvinna med kandidatexamen i marinbiologi och teoretisk marinbiologi, kajakguide, snart skeppare m m, visar en utställning om Östersjön, hur är läget egentligen. Utställningen består av vepor, bilder och akvarier. 

Medarrangör Naturskyddsföreningen och med bidrag från Kustlandet. Visas i Ladan fram till 21/8 med reservation för vissa helger.

Afternoon tea med Bettan Olsson Thunberg

5 juni kl 13.00-15.00

Afternoon tea där Bettan Olsson Thunberg berättar om härskartekniker och hur de ska bemötas, i arbets- och privatliv. Bettan är genuspedagog med egna företaget Norm & GenderBOT.

Pris 200:- inkl fika med dopp. Anmäl senast 22 maj till edgardspalagno@gmail.com


Midsommarfirande med Åsa Sjöberg och Claes Löfgren

24 juni kl 14.00

Dags att dansa kring midsommarstången igen, och kanske sjunga med i några av våra vackra sommarsånger som framförs av Åsa och Claes.

Fri entré.


Vernissage på utställningar i Gamla Huset 

25 juni kl 11.00

Kåge Olsson - keramik. Anne Giertz - textil. Patricia Lorenzoni - tittskåp och film. Båtmodeller - visas av en grupp hantverkande män på Lagnö.

I samarbete med Kultur Söderköping.

Visas fram till 21/8.


Konsert med Ukebox

30 juni kl 18.00

Välkommen tillbaka Ukebox, Söderköpings mest framstående Ukeleleorkester! Härliga musikanter som bjuder på blues, progg, swing kryddat med mycket skratt och humor.

Entré: 150 kr


Konsert med Orkesthergruppen

8 juli kl 18.00

Konsert med OrkesterThergruppen som spelar rock och popmusik från olika epoker med 70-talsinspirerad touch.

Entre: 150 kr 


Sankt Anna dagen

9 juli kl 10.00-17.00

Äntligen vågar vi satsa igen på vårt största skärgårdsevenemang med många spännande program runt om på ön. 

På Edgards:

Kl 11:00-13:00 - Servering av napolitansk pizza, ett tidigare mycket populärt inslag. finns ett visst antal degar, så kom i tid!

kl 11:00 - Prova på batik, ta med egen tröja, duk eller gardin och ge den ett nytt färggrannt liv. Handledare Ragni Wåtz och Hanna Esping. Under dagen visar Ragni ett liv liv fyllt med skapande. 

kl 14:00 - Stina Nilsson Basell signerar sin bok "Den blå gardinen". 

Hela dagen - Fullt fart i barnens skaparverkstad med möjlighet att göra fåglar och tittskåp. 


Loppis

16 juli kl 11.00-13.00

Lokala fb-gruppen i Sankt Anna anordnar för andra året en loppis. 2021 blev det en stor succé med många marknadsbord, och många besökare. Ni som vill delta och sälja, anmäl på edgardspalagno@gmail.com! Alla köplystna, välkomna!


Konsert Bosses låtar

16 juli kl 17.00

Lördag den 16 juli kl 17.00 bjuder vi för tredje gången in till konserten Bosses Låtar, det börjar bli tradition! Konceptet är uppskattat, Bosse Wastesson med gäster, begåvade unga musikalartister, i år Linus Wallberg och Josefin Henebäck. Både Linus och Josefin är mycket begåvade sångare, utbildade vid balettakademien i Göteborg och har redan medverkat i flera uppsättningar på scener runt om i Sverige.På "scen" finns också barnen från föreställningen Kärlek och telefoni, dvs Jack, Penny, Alice och Linnea och veteranen Åke Sandén.I Edgards trädgård samtalar Bosse med Linus och Josefin om livet, drömmarna, musiken och karriären. Mellan varven avslöjar han också sina senaste musikaliska projekt samt sprider rykten från Lagnö förr och nu.

Konserten innehåller massor med musik från Bosses många musikaler, som varit starten för flera nu mycket välkända artister.

Entre: 200 kr


Konsert Almas Läte

21 juli kl 18.00

Almas Läte - kanske har ni sett och hört dem på scen under Kulturnatten eller hos Crescendo? Nu gästar de Edgards med rock & poplåtar från 60-talet och framåt, kompletterat med eget material, en kväll då det svänger ordentligt.

Entré: 150 kr


Konsert Memphis Mafia

28 juli kl 18.00

Elvis forever! Stefan Wikström och Memphis Mafia har nästan blivit kult med sina tolkningar av Elvis fantastiska låtar, som lever för alltid! Nu välkomnar vi hela gänget till en konsert på Edgards, välkommen till en kväll med låtar som vi minns, och älskar.

Entré: 150:-


Smaka på Sagolika Söderköping

3 augusti kl 18:00

Smaka på Sagolika Söderköping, hör dess historia och testa 3 små tapas som matchar vinet. Hur kommer man på idén att göra ett eget bubbel för försäljning? Vilka smaker är det extra gott att matcha till?Onsdag den 3 augusti kommer Harald och Anna von Kock till Edgards och berättar om sitt projekt med ett eget vinmärke, en torr sekt från Reinhessen i Tyskland, som de döpt till Sagolika Söderköping. Det blev succé från start, nu är paret i full gång med att utöka sortimentet med ett rött vin. Hör mer om deras planer och visioner under kvällen. Sommargranne till Edgards är kocken Gabriel Lagnström. Han har tagit fram 3 små tapas som passar bra till vinet och som vi serverar under kvällen. -"Inget man blir mätt på", säger Gabriel utan mer fokus på smak och inspiration. Tapas 1 är en vegetarisk gougere, en petit chou fylld med ostkräm som toppas med tryffelhonung och svartpeppar. Tapas 2 är en hummertoast toppad med syltad tomat, majonäs smaksatt med hummer och mustig gele gjord på sommartomater och saffran. Nr 3 är rökt lax i ett mjukt tunnbröd gjord på potatis, till det pepparrot, picklad fänkål och forellrom. 

Kostnad 250 kr för ett glas vin och tapas. ANMÄL till: edgardspalagno@gmail.com, vi tar emot max 60 gäster, så först till kvarn.


Konsert Beating Hearts

5 augusti kl 18.00

Konsert med Beating Hearts, fyra gentlemän från Norrköping som lever ut sin passion för klingande refränger, huggande gitarrer och ett jävla anamma. Kommer från band som Northern UpBeat, Cod Lovers och Gwen stacys.

Entré: 150:-

Barnföreställning

13 augusti kl 14.00

Teater Fenix ger "Svenska ryttareliten"- en happening med pantomimhästar.

Medarr: Kultur Söderköping


Forneldarnas natt

27 augusti kl 19.30

Kaféet öppet från kl. 19.00. Det går också bra att ta med egen picknick. 

Sång och musik av Jan-Erik Johansson & Ingemar Törnqvist. Diktläsning av Marianne Wik.

Elden tänds kl. 20.30.

Välkomna till en fin avslutning på sommaren!

Arr: Sankt Anna Hembygdsförening & Studieförbundet Vuxenskolan i samarbete med Edgards på Lagnö