Evenemang

Säsong 2024

Här fylls det på med evenemang för sommaren! Håll utkik!


Vårsprattel

Lördag 18 maj kl 11 - 16

Vi hälsar sommaren välkommen med traditionella Vårsprattlet. Den här helgen öppnar många verksamheter i Sankt Anna upp med fina erbjudanden och aktiviteter. 

Kl 12:00 Norrköpings Ungdomscirkus kommer och bjuder på cirkus från en av våra yngre grupper. Ett utdrag ur årets föreställning där vi återskapar Alice i underlandet genom cirkusens konster.

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Fri entré.


Kom igång med eget skrivande! - FULLBOKAT

Lördag 8 juni kl 10-16

Välkommen till en dags kreativt skrivande för dig som vill prova på eller komma vidare med ett skrivande som tar sin utgångspunkt i både vardagen och fantasin. Vi varvar skrivande (prosa och poesi) med tips och korta nedslag i andras alster för inspiration. 

Kursledare är Kenneth Bertling och Louise Malmström, båda lärare på Marieborgs folkhögskolas skrivarkurs "Skriv din livsberättelse".Skrivardagen är ett samarrangemang med Söderköpings Bokhandel & antikvariat.

Kostnad: 500:- inkl fika förmiddag och eftermiddag samt lunch.ANMÄL senast fredag 24 maj till: edgardspalagno@gmail.com, eller 076-1937066


Vernissage med musik

Söndag 16 juni kl 11-16

Konst- och konsthantverksgruppen blandArt öppnar sin sommarutställning med oljor, akvarell och alster i keramik, textil och trä.

Martin Wallberg visar fotografier, årets utställning heter "Mer fåglar i Sankt Anna Skärgård".
I caféet visar Marianne Biander, medlem i "Fria akvarellerna", sina alster.

Kl 12:00 musikunderhållning med söderköpingsgruppen Socker och salt.

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Fri entré.


Midsommarfirande

Fredag 21 juni kl 11-16

Kl 14:00 Midsommarfirande, Åsa Sjöberg, Claes Löfgren och Marcus Österlund bjuder på alla våra klassiska sommarsånger och leder dans kring midsommarstången. En tradition sedan flera år tillbaka.

I år debuterar sonen Edvin som dragspelare, han kommer att framföra "Drömmen om Elin".

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Fri entré.


Pizzaafton

Tisdag 25 juni kl 17-20

Det blir i år igen, vår populära pizzaafton, med bästa kocken Wictor.
I år kommer vi att ha sittningar som man bokar via telefon, 076 193 70 66. På så sätt kapar vi väntetiderna.
Första sittning kl 17, andra kl 18 och tredje kl 19. 


Sommarlov i Söderköping "Skapande verkstad" på Edgards

Lördag 29 juni 14-16

Gör ett Vindspel med Mika Liffner som handledare och inspiratör. Gratis för alla.


Den siste dragspelaren

Tisdag 2 juli kl 18:00

Dags för "Den siste dragspelaren", dvs Janne Johansson. Han gästar med sin imponerande uppsättning av dragspel, kommer att spela, sjunga och berätta om 65 år bakom bälgen. Garanterat en trevlig kväll på alla sätt.

Entre 120:- inkl kaffe och bulle

Medarr Studieförbundet Vuxenskolan


Ethel Duvas Orkester

Tisdag 9 juli kl 18:00

Ethel Duvas Orkester bjuder på en härlig blandning av jazz, blues, visor och berättelser. En skön och svängig kväll med ett rutinspäckat gäng. Orkestern består av Anette Wickström, sång, Anders Berggren, sång och gitarr, Hasse Bigestans, bas och Patric Skog, gitarr.

Entré 120:-


Sankt Annadagen

Lördag 13 juli kl 11-17

Skärgårdens äldsta och största event. I Gamla Huset utställningar av blandArt och Martin Wallberg. Dessutom, dagens VIP-utställare, Ragni Wåtz, som i sina textila bilder med batik och broderier skildrar pittoreska Söderköping. I anslutning till utställningen, kl 12:00,framför författaren och stå-upparen Marianne Wik sina härliga "östgötska" dikter, där både innehåll och dialekt knyter an tillvår lokalhistoria.
I caféet visar Marianne Biander akvareller.

Författarbesök
Marianne Bokblad signerar sin senaste bok "Pigan", en berättelse om hennes mormor Britta-Cajsa som fick ett långt och händelserikt liv.

Bo Elis Magnusson presenterar om sin senaste bok "Hemlig fågel från Harstena", en spännande berättelse om kriminalkommissarie Vilhelm Magnusson som utspelar sig i östgötska skärgården, men även i Stockholm, Berlin och Hamburg. 

I trädgården, prova på batik, ta med eget plagg, gardin eller duk och ge den ett nytt, färgglatt liv.
Åke Knivslip vässar både köksredskap och liar.

Projektet Ren Ostkust informerar om sin verksamhet kl 11-13:30. De anordnar också en tipspromenad för alla åldrar efter korta slingan vid strandängarna.

Under dagen kan man måla (med vattenbaserad sprayfärg)en egen fågelholk i de mest fantasieggande färger

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Fri entré.


Ett samtal mellan Matilda Grün och Åsa Sjöberg varvat med musik och sång

Tisdag 16 juli kl 18:00

Matilda har jobbat som sångerska hela sitt liv. Det är hennes stora intresse och passion. 2018 hände något, hennes röst började bete sig konstigt. Den var inte som förut och det blev svårare och svårare att sjunga, men även att prata. Hela livet förändrades.

Matilda kommer till Edgards för att tillsammans med Åsa Sjöberg, berätta om sin resa och kamp för att ta sig tillbaka till scenen, men framför allt hur hon långsamt hittade tillbaka till sig själv. Välkomna till att lyssna till en inspirerande historia blandat med sång och musik.

Entré 150:-


Loppis

Lördag 20 juli kl 11-13

Lokala fb-gruppen i Sankt Anna bjuder in till Loppis. Du som har något att sälja, kontakta Edgards på tfn 076-1937066, ni övriga som bara vill fynda, välkomna, det brukar vara en mycket trevlig förmiddag.

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Fri entré.


Memphis Mafia

Tisdag 30 juli kl 18:00 

Elvis forever. Stefan Wikström och Memphis Mafia har nästan blivit kult med sina tolkningar av Elvis fantastiska låtar, som lever för alltid.

Entré 150:-

Förboka gärna på tfn 076-1937066 eller edgardspalagno@gmail.com

Medarr: Studieförbundet Vuxenskolan


The Bitter End Blues Band

Tisdag 6 augusti kl 18:00

The Bitter End Blues Band gjorde stor succé när de gästade oss förra sommaren. Tisdag 6 augusti är de tillbaka i Ladan med sin musik med rötterna i bluesen och utflykter till rockens värld. Vi lovar det kommer att svänga ordentligt!

Entré 120:-

Förboka gärna på tfn 076.1937066, edgardspalagno@gmail.com

Medarr Studieförbundet Vuxenskolan.